3 Kasım 2008

Baharı Bekleyen Kumrular Gibi

Resmen başlık gibiyim. bekledim belki birileri karakterime katkıda bulunur. karaktersiz kalıcam sanırım bir kaç hafta, ay, yıl ya da her ne kadarsa. çocukken en azından başımızda anne denilen yumuşak huylu despotizm vardı, otoriterimsi bıyıklı varlık vardı baba denilen, ya da ne bileyim bacaklarındaki tüyleri asla almayan "pembe nenem" vardı kapı komşumuzdu ayrıca, aynı sokakta kılları arkadan fışkıran sonradan sigaradan ve alkolden bacakları kangren olup bacaksız kalan ismini hatırlayamadığım ama kızlarının ezo ve dila diye isimleri olan komşumuz vardı, onlara bakıp bakıp karakterimizi bulduk.

Şu an Asiye de karakter bulma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. ben galiba otoriterimsi bıyıklı varlığım, TanTan ise yumuşak huylu despotizm; oyuncak ayısı "Vasıf" ise her tarafından kıl çıkan sonradan Asiye tarafından eminim bacakları koparılacak varlık.. Asiye bunlarla kendine bir karakter oluşturacak. Tuvalet eğitimi onun için büyük bir karakter özelliği. petarkadas.com sitesinde yazıcaz koca koca "Asiye; TUVALET EĞİTİMİ VAR", ya da pet.gen.tr'deki english springer spaniel grubuna katılınca "Asiye; Asilik yapmaz, Komutlardan anlıyor, Tuvalet eğitimi var fakat tuvaletini yaptıktan sonra kıçını temizlemeyi beceremiyor direkt bacakları kopmuş "Vasıf"la oyun oynamak istiyor" gibi biz ailesi için guru verici, okuyucu içinse boktan özellikleri olacak.

Peki bu Patthy'e ne olacak? blog blog gezecek mi bir karakter bulsun diye. baharı bekleyen kumru misali, sarrafını bekleyen altın gibi, ya da ne bileyim arkeologunu bekleyen çömlek gibi yıllarca bekleyecek mi?

Ya da nihayetinde entel eyilimliyse Levent Yüksel tarzında, biraz tezgahtar, kuaför, manikürcü olma eyilimi varsa Ebru Gündeş tarzında "yazı gelmeyen upuzun kışlar gibi, unutulmuşlar diyarında düşünüyorum" şarkısını söyleyecek.

1 yorum:

uzaylı zekiye dedi ki...

bana kalırsa bu iş böyle olmaz. hatta bu iş zor yonca, çünkü insanlar yıllar boyunca...

sen bi şeyler yaz cancağızım, biz de senin belirlediğin bir süreye kadar "yok bu böyle olmaz, aa bence bu durumda patthy şöyle yapardı." filan diyelim. çünkü bizim beynimizde bi patthy fikri yok, ama sende var. sun bize bi şeyler, biz de hıncal uluç tadında yaklaşalım olaya.

ama bak benim sanırım (emin değilim her zamanki gibi) bi fikrim var. bence patthy entel dantel takılan ama taşşşak gibi bişi olsun. iki fikfik sonra yallah biri olsun. ama bunu güzeeeelce bi saklasın, iyi bi ambalaj olsun. şöyle en janjanlısından.